9.Dag

Lørdag D.27 Marts 1993

Kørestrækning:

Miles/kilometer:

 Vi er næsten som vi plejer, tidligt på benene, så vi kan komme af sted til Disneyland, men først vil vi lige ringe hjem for at fortælle om hvordan det går herovre.

Klokken 9.00 forlader vi campingpladsen til fods, for at gå de små 700 m. der er hen til hovedindgangen, så omkring klokken 09.30 er vi på vej ind gennem hovedindgangen til Disneyland.

Det koster 81$ (eller ca.500 kr.) i entre for os tre.

Nu ligger landet jo sådan, at vi sidste sommer var i Paris og besøgte Euro Disney, så lidt forsmag havde vi jo fået på hvad der kunne vente os, men at dette Disneyland var ringere end Euro Disney havde vi ikke troet. Det er jo trods alt det første og det originale, det er her ideerne er udsprunget.

Man kan tydeligt se at Euro Disney har hentet erfaringerne herfra, men at de har gjort det bedre, meget bedre er ganske tydeligt.

Vi er alle tre ganske enige om at når man først har været i Euro Disney, så har man ikke noget at søge her. Det eneste er at man bliver skuffet.

Vi spiser grill mad på BIG THUNDER RANCH. Det er en stor middag med brune bønner, salat, hønsekød ribben fra gris og okse. det kniber med at få det hele ned, en del af bønnerne lader vi ligge, det er ikke just vores livret.

Vi prøver de forlystelser vi kunne nå, men over middag bliver ventetiderne ved de forskellige ting efterhånden så lange, at man nogle steder skal stå en halv time i kø for at prøve noget der varer i tre minutter.

Klokken 17.00 mener vi at vi hare prøvet nok og begiver os mod udgangen, og vi finder hurtigt hjem til campingpladsen.

På morgendagens program står UNIVERSAL STUDIERNE der ligger nord for HOLLYWOOD, der igen ligger i den nordlige bydel.

På en nærliggende tank køber vi et bykort, og nogle eksemplarer af deres blå foto avis.

De har en udgave for motorcykler, en for personbiler og en for RV, Van og Trailer. Heri kan vi se at en autocamper som den vi har lejet, kan købes brugt for mellem 3 og 30.000 dollar alt efter årgang og udseende, men for et beløb på omkring de 10 – 15.000 dollar skulle man nok kunne erhverve sig en god en.

På kortet indtegner vi den rute vi vil køre for at finde op til UNIVERSAL STUDIERNE. Vi har besluttet ikke at køre derop på motorvejen, for så ser vi ikke noget af byen. Vi vil følge samme vej som vi kørte for at komme ud til LONG BEACH, men nu blot køre endnu længere ud mod vest, indtil vi når WESTERN AVENUE, der så igen vil føre os op til HOLLYWOOD.

Da vores tur efter besøget i UNIVERSAL STUDIERNE igen skal gå videre sydpå, beslutter vi os for at komme tilbage hertil i morgen aften og så overnatte her.

Vi har købt nogle postkort som vi skriver til aftenskaffen, og derefter går vi ud for at finde en postkasse.

Klokken 22.00 er vi krøbet til køjs.