7.Dag

Forrige dag                                                                                                Næste dag

 Tordag D.25 Marts 1993

Kørestrækning:Morro Bay Harbour – Santa Maria – Solvang – Santa Barbara

Miles/kilometer:116/186

  

Det regner stadig da vi vågner lidt over klokken 6 om morgenen.

Efter morgenmad forlader vi Morro Bay havn klokken ca. 8.00, og kører mod Santa Maria. Vi kommer igennem meget grønne områder.

Ida har på hele turen truet med at ville købe sig et par Joggingsko, så da vi i Santa Maria ser en skobutik, parkerer vi på en parkeringsplads lige overfor butikken og venter på at de skal åbne.

Ida får sine sko, og det med 30% rabat. Jeg forsøger hos en RV forhandler at finde en narvkapsel, og det lykkes, men ak den er i aluminium i stedet for som den tabte i rustfrit stål. Så det bliver ikke til noget.

Vi fortsætter mod syd, vi vil besøge den danske by SOLVANG i Californien.

Vi har faktisk taget denne afstikker tværs over Californien for at kunne besøge SOLVANG. SOLVANG ligger ikke langt fra Hway 101, på state Hway 246E, lige ved foden af SANTA YNEZ MOUNTAIN. Her i disse bjerge bor der mange kendte personligheder, bl.a. ekspræsident Ronald Regan.

 

Vi havde allerede hjemmefra gjort os nogle tanker om hvordan en dansk by i Californien ville tage sig ud, men skuffelsen var stor.

Vi havde i det mindste forventet at et Dannebrog havde vejet side om side med et Star and Strips ved indkørslen til byen.

Vi besøgte byens turistbureau for at se hvad de havde at byde på. Der var ingen på bureauet der kunne forstå dansk, og i øvrigt var der kun få turistbrochurer der henviste til at byen havde danske aner.

Regnen styrtede stadig ned, så vi besluttede os for at investere i et par ekstra paraplyer, men de var svære at finde, og da vi endelig havde fundet dem ude i den anden byende, var vi så gennemblødte, at vi måtte tilbage til camperen for at skifte tøj.

Bagefter gik vi en tur igennem byen, for at se hvad den havde at byde på. At den havde et dansk islet kan vi ikke benægte, men det var mest bagerbutikkerne der gjorde det. De havde mængder af danske rundstykker, Wienerbrød og pandekager.

Flere hoteller havde danske navne, og mange gader var opkaldt efter danske byer.

Vi besluttede os for at få vores eftermiddagskaffe hos bager Christiansen.

Efter kaffen forlod vi SOLVANG med kurs mod SANTA BARBARA.

De eneste dannebrogsflag vi så i SOLVANG var nogle stykker på bagerens kager, og så de to som vi medbragte på vor camper.

Det er begyndt at regne kraftigt igen, så da vi kører igennem SANTA YNEZ bjergene og ud mod SANTA BARBARA vælter jord og sten ned på vejbanen. Det kommer fra de næsten 45 grader stejle skråninger ned mod vejen. Det ene sted ligger der en sten på næsten en meter i diameter på vejen. Den havde ikke været sjov at få ned på bilen.

Lidt senere møder vi en lastbil med en plade monteret forpå, ligesom på en sneplov. Denne er bare ikke så høj. Bilen skubber stenene bort fra vejbanen.

 

Ved SANTA BARBARA finder vi omgående en RV plads. Klokken er kun godt 5, og det passer Ida ganske udmærket. Klavs bliver sat til at lave lektier. Jeg bliver sat til at fylde tanken med vand og tømme affald, så alt er klar til afgang næste morgen. Ida finder vaskerummet for at få det våde tøj tørret, og sat en maskine over til vask.

Om aftenen skriver vi postkort, det skal jo også gøres. Bagefter kryber vi tidligt til køs.